Imacsoportok - Keresztelő Szent János Plébánia

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Imacsoportok

KözösségekSzent Gellért imacsoport
  Sokáig csak Szentlélek-imacsoportnak hívtak minket. Ez abból adódott, hogy mi vagyunk az elsők, akik már több mint 10 éve először végeztük el az ún. Szentlélek Szemináriumot. A csoport összetétele éppen ezért nagyon vegyes volt és még bizonyos értelemben most is az. Emlékeim szerint 15 fővel indultunk, jelenleg 10 fős a létszám. Vannak, akik időközben más csoportba mentek, vannak, akik elkerültek más városba.
    
Pár évvel ezelőtt választottunk „hivatalos” nevet – így lettünk a Szent Gellért imacsoport. Összejöveteleinket hetente hétfőnként tartjuk, mindig más-más „felelőssel”. Ez azt jelenti, hogy ő koordinálja az együttlét menetét. Imádsággal, Biblia-megosztással telik el kb. másfél óra. Csoportunk tagjai közül többen részt vettünk már egy-egy újabb szeminárium szervezésében és ezt egy kicsit küldetésünknek is tekintjük. A már megélt, megtapasztalt ajándékokat tovább-adni, hogy mások is részesüljenek a Szentlélek gazdag kegyelmeiből.
(Markó Józsefné, Ilike)


Assisi Szent Ferenc imacsoport

  
"A legfiatalabb Szentlélek imacsoport a mienk. Három éve alakultunk, miután elvégeztük a Szentlélek Szemináriumot. Kilencen vagyunk, abból ketten más imacsoportnak is tagjai. A kilenc főből 4 aktív dolgozó, öt nyugdíjas. Alakulásunkkor Assisi Szent Ferenc nevét vettük fel, és természetesen Ő a védőszentünk. Miért éppen Szent Ferenc? Talán azért, mert Assisi Szent Ferenc élete mindnyájunkhoz közel áll.
    Gyönyörködni a természet szépségében és meglátni benne a Teremtő arcát, tudását, emberiség iránti szeretetét.
    Szeretettel elfogadni embertársainkat, segíteni, megérteni, támogatni. Mai világunkban sok a tennivaló, sok a rászoruló és nemcsak az anyagi javak hiányoznak. Sok "szegény" van körülöttünk, akik éhezik a jó szót és szomjazzák a megértést. Assisi Szent Ferenc szellemében kell munkálkodnunk.
    Két-hetente jövünk össze imádkozni, a Bibliáról beszélgetni. Összejöveteleink végén mindig marad egy kis idő arra, hogy dolgainkról is beszélgessünk egymással. Így tart össze bennünket a hit, imádság és a testvéri szeretet."
(Mami)Szent Rita imacsoport

    8 éve minden csütörtökön este 19 órától tartunk imaórát a plébánián. Imádkozunk egymásért, a betegekért, a rászorulókért, és bárki által kért imaszándékra.
    Mindenkit imádságos lelkülettel, szeretettel fogadunk és várunk ezeken az alkalmakon, akár állandó tagként, akár alkalomszerűen.
    Azért lett Szent Rita a csoport névadója és védőszentje, mert ő a szenvedők nagy vigasztalója, aki az utolsó pillanatban segít.
(Dénes Zsuzsa)


Szent Margit imacsoport
    
A második  Szentivánon szervezett Szentlélek Szemináriumon vettünk részt, majd annak elvégzése után alakult meg a közösségünk 2005-ben. Heti rendszerességgel jöttünk össze a plébánián (tesszük ezt ma is, minden szerdán).
 
 Nem csak szentivániak voltak köztünk, hanem Győr környéki településekről, sőt még határon túli magyarok is . Az évek során voltak akik elköltöztek, vagy az iskola szólított másik városba, de új tagokkal is bővültünk, mert mindig nyitottak voltunk a keresztény közösségbe vágyók iránt.
    
A Szent Margit nevet választottuk a mi imacsoportunknak, talán azért mert van egy "Engesztelő imádság hazánkért", amit közösen elmondunk és az utolsó mondata, "Árpádházi Szent Margit, hazánk engesztelő áldozata, könyörögj nemzetedért!"

(Bucsics Ágnes) 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz