Gitáros énekkar - Keresztelő Szent János Plébánia

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Gitáros énekkar

Közösségek
    Szeretettel küldjük minden kedves érdeklődőnek ezt a hangfelvételt, mely a plébánián készült kísérletezési céllal, minden egyes ének és hangszerszólam külön került felvételre, benne a részt vevők szíve-lelke, érdemes meghallgatni:

Aki énekel, kétszeresen imádkozik – szokták mondani. 

    Albert Atya mindig is szerette volna, ha egyházközségünkben is sikerül meghonosítani a gitáros miséket. Miután látta, hogy számos zenét kedvelő fiatal él itt, és igény is lenne erre, belekezdett a szervezésbe. Össze is állt egy csapat, ami még 2007-ben egy időben rendszeresen próbált a templomban is. De a próbák hamarosan egyre ritkábbak lettek, végképp elmaradtak és a gitáros misék gondolata átmenetileg kudarcba fulladt.
    Ebbe hála Istennek sokan nem tudtak belenyugodni, akiknek hiányoztak a templomból a gitáros dalok, amiket rendszeresen hallhattunk és énekelhettünk korábban a szabadhegyi testvéreink segítségével. Kellett hozzá fél év, de végül újra felmerült a gondolat ezúttal az ifjúsági hittanon. Az akkori vezető Antali Máté volt, aki vállalta, hogy összeállítja és megtanítja az énekeket. A zenekar is kibővült furulyával, fuvolával. Csikós Éva néni is sokat segített és számos pozitív visszajelzést kapott már az akkori csapat is. A próbák ezután szépen haladtak és a gitáros misék rendszeressé váltak.
(Horváth Orsolya)

    Későbbi vezetőnk Takács Gábor lett, aki hónapról hónapra szervezi, segíti a felkészülésünket a havi első 8.30.-as szentmisére, amit így próbálunk színesebbé tenni. Az énekek által próbáljuk méginkább közvetíteni az elhangzó tanításokat. A csapatban jelenleg szinte minden korosztály és egyre több hangszer képviselteti magát. A gitár és a fuvola mellé belépett a hegedű és a cselló is.
    A rendszeres szentmisék mellett alkalmanként más kihívásokat is vállalunk. A tavalyi évben néhány másik győri egyházközség énekeseivel és zenészeivel kiegészülve Ko-opera néven keresztény könnyűzenei találkozón vettünk részt, tartottunk adventi áhítatot, énekeltünk szentségimádáson, keresztúton, esküvői éneklésre kértek bennünket.
   A visszajelzésekből úgy érezzük
, mások örömére is tesszük, amit teszünk, nekünk résztvevőknek pedig mindenképp felüdülés, lelki töltődés is minden közös összejövetel, próba és szentmise, amin énekelhetünk.
És igen, imádság is.
(Kisné Gyöngyösi Éva)

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz