Szent Erzsébet nap - Keresztelő Szent János Plébánia

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szent Erzsébet nap

Archívum > 2017-es galériák"Szent Erzsébet!
Te Krisztus szemével néztél,
Krisztus kezével adtál,
Krisztus szívével szerettél..."
 
 
   A Pannonhalmi Területi Apátság híveinek Szent Erzsébet napi  ünnepén, november 18-án szombaton, a Győr-Kismegyeri Isteni Irgalmasság  Templomában vettünk részt ünnepi szentmisén. A szentmisét, amely 17.00. órakor vette  kezdetét, dr. Várszegi Asztrik Pannonhalmi Főapát úr celebrálta.  Homíliájában ráirányította a jelenlévők figyelmét arra, hogy vegyük  észre a szegényeket a szűkebb környezetünkben, és tőlünk telhető módon  segítsünk, merjünk segíteni rajtuk.
   Főapát úr a szentmise végén külön megáldotta a jubileumi  évfordulójukat ünneplő házaspárokat. Győrszentivánról  Tóth György és  házastársa, 25. házassági évfordulójuk alkalmából fogadták Főapát úr  áldását.
    Végül a keresztségben az Erzsébet névvel megajándékozott, e nevet viselő névnaposokat köszöntötte egy szál fehér rózsával.
    A szentmisét követően, agapéra hívták a megjelent híveket, ahol sok  régi ismerős, barát örülhetett egymásnak a viszontlátás alkalmából.
    A szeretet és a segítő szándék hozta össze az embereket Szent  Erzsébet ünnepén. Isten áldását kérem és szívből kívánom, hegy ez a  lelkület és szándék az esztendő minden napján megmaradjon mindannyiunk  szívében. (Zvezdovics Ildikó)
 
 
"... Segíts, hogy mi is
Krisztus szemével lássunk,
Krisztus kezével adjunk,
Az Ő szeretetével szeressünk!..."
 
(Imádság Szent Erzsébethez - részlet)
 
 
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz