Főapát úr látogatása - Keresztelő Szent János Plébánia

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Főapát úr látogatása

Archívum > 2017-es galériák
   Szeptember 23-án délután dr. Várszegi Asztrik, bencés főapát volt a  vendégünk. Főapát úr harmadik kilencéves szolgálati ciklusa végéhez  közeledve rendre felkeresi a Területi Apátsághoz tartozó plébániák híveit,  ezúttal a mi egyházközségünket.

  A programja a plébánián indult, ahol egy kötetlenebb beszélgetés és  agapé után az emeleti teremben tartott rövid visszatekintő előadást az  elmúlt közel 27 év eseményeiről, felidézve különösen is a győrszentiváni  plébániához, hívekhez kapcsolódó történéseket, élményeket.
  Ezután 6  órától szentmisét celebrált, melyet a helyi gitáros énekkar szolgálata  tett még felemelőbbé.  Homíliájában a főapát úr többek között arra hívta  fel a figyelmünket, hogy a minket körülvevő teremtett világtól kezdve  embertársainkig mi mindenben tapasztalhatjuk meg a Jóisten kegyelmét és  keresztényként az a hivatásunk, hogy ezt a magunk és testvéreink helyes  szeretete által képesek legyünk továbbadni.

  A szentmise végén Albert atya átadta egyházközségünk híveinek ajándékát,  majd az ároni áldással kértük Isten további kegyelmét a távozó főpap  számára.

  A szentmise után főapát úr a plébánián folytatott megbeszélést  az egyházközségi képviselőtestület tagjaival. A jó hangulatú este során  a helyi közösséget közvetlenül érintő témák mellett kitekintést  kaphattunk a Pannonhalmi Főapátság, sőt a világegyház életére, de szóba  kerültek súlyos, aktuális társadalmi kérdések is.

Főapát úr úgy köszönt el tőlünk, hogy ez a szép nap csak a 27 éves  főapáti szolgálatának összegzése, lezárása volt, de mint szerzetes-pap  testvérünk továbbra is szolgál bennünket, így a további találkozások,  közös programok reményében váltunk el tőle.

Kis István Péter

                                                                                                                                                                                                           
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz